20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε φακές σαλάτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά κάνουμε ως εξής: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις φακές με τη δάφνη και το σκόρδο για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε και το καλαμπόκι.
- Σουρώνουμε, περιχύνουμε με το ξίδι και 40 ml από το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι τα κολοκυθάκια, τα απλώνουμε σε ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Ένα λευκό από Ροδίτη στο ποτήρι μας