20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις φακές με τη δάφνη και το σκόρδο για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε και το καλαμπόκι.
  3. Σουρώνουμε, περιχύνουμε με το ξίδι και 40 ml από το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  5. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι τα κολοκυθάκια, τα απλώνουμε σε ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Ένα λευκό από Ροδίτη στο ποτήρι μας

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών