![]() ![]() |
![]() ![]() |
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι. Ρίχνουμε το κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά και κρατάμε στην άκρη 1 κουταλιά από το αλεύρι.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον χυμό.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αραβοσιτέλαιο και το μπέικίν πάουντερ.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στη συνέχεια σουρώνουμε τις σταφίδες, ρίχνοντας το υγρό στο μπολ με το μείγμα.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Αναμειγνύουμε τα καρύδια και προσθέτουμε τη 1 κουταλιά αλεύρι με τις σουρωμένες σταφίδες που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Ανακατεύουμε καλά για να αλευρωθεί όλη η ποσότητα ξηρών καρπών και τους ρίχνουμε κι αυτούς στο μείγμα.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους και το αλευρώνουμε πολύ καλά.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Αλευρώνουμε πολύ καλά το ταψί ή εναλλακτικά, το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Απλώνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και το πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στις αντιστάσεις για 50 – 55 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά, προτού την ξεφορμάρουμε.