Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι. Ρίχνουμε το κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά και κρατάμε στην άκρη 1 κουταλιά από το αλεύρι.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον χυμό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αραβοσιτέλαιο και το μπέικίν πάουντερ.
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στη συνέχεια σουρώνουμε τις σταφίδες, ρίχνοντας το υγρό στο μπολ με το μείγμα.
Αναμειγνύουμε τα καρύδια και προσθέτουμε τη 1 κουταλιά αλεύρι με τις σουρωμένες σταφίδες που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Ανακατεύουμε καλά για να αλευρωθεί όλη η ποσότητα ξηρών καρπών και τους ρίχνουμε κι αυτούς στο μείγμα.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους και το αλευρώνουμε πολύ καλά.
Αλευρώνουμε πολύ καλά το ταψί ή εναλλακτικά, το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και το πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και ψήνουμε τη φανουρόπιτα στις αντιστάσεις για 50 – 55 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά, προτού την ξεφορμάρουμε.