Διάφορες τοπικές παραλλαγές υπάρχουν για την Φανουρόπιτα. Εδώ ο Στέλιος Παρλιάρος δίνει άρωμα με το κόκκινο κρασί και τραγανή υφή με τα καρύδια.

10' προετοιμασία
50' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, το περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° - 180° C.
  2. Πολτοποιούμε το ψωμί στο μούλτι, το μεταφέρουμε σ’ ένα καθαρό μπολ και ενσωματώνουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με το χέρι.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ., αδειάζουμε σε αυτό τη ζύμη και ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT