Διάφορες τοπικές παραλλαγές υπάρχουν για την Φανουρόπιτα. Εδώ ο Στέλιος Παρλιάρος δίνει άρωμα με το κόκκινο κρασί και τραγανή υφή με τα καρύδια.

10' προετοιμασία
50' Ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, το περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° - 180° C.
  2. Πολτοποιούμε το ψωμί στο μούλτι, το μεταφέρουμε σ’ ένα καθαρό μπολ και ενσωματώνουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με το χέρι.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ., αδειάζουμε σε αυτό τη ζύμη και ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών