Διάφορες τοπικές παραλλαγές υπάρχουν για την Φανουρόπιτα. Εδώ ο Στέλιος Παρλιάρος δίνει άρωμα με το κόκκινο κρασί και τραγανή υφή με τα καρύδια.
10'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, το περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° - 180° C.
- Πολτοποιούμε το ψωμί στο μούλτι, το μεταφέρουμε σ’ ένα καθαρό μπολ και ενσωματώνουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με το χέρι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ., αδειάζουμε σε αυτό τη ζύμη και ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.