ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαρφάλες με κουνουπίδι, σπανάκι και κουκουνάριΦαρφάλες με κουνουπίδι, σπανάκι και κουκουνάρι
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα ντομάτας

Για τους κεφτέδες

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε τις φαρφάλες με κεφτέδες κοτόπουλο ξεκινάμε με τους κεφτέδες και τρίβουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για να φύγει η αψάδα του και το στύβουμε μέσα στις χούφτες μας, το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά, τα αρωματικά (δυόσμο, πάπρικα - αν βάλουμε), το ψωμί ή τη φρυγανιά, το αυγό, το λάδι, το κρασί και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε με ένα μεγάλο πιρούνι, μετά ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε περίπου 20 μικρούς κεφτέδες, βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο σε νερό.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα κεφτεδάκια.
  3. Τα αφήνουμε για 40 λεπτά στη συντήρηση και ψήνουμε κατευθείαν στο γκριλ για 5 λεπτά από τη μία πλευρά και άλλα 2 λεπτά από την άλλη ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για περίπου 10 λεπτά.

Σάλτσα

  1. Σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο και, όταν αρχίσει να βγάζει το άρωμά του σε περίπου 2 λεπτά, ρίχνουμε την ντομάτα και 1 φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  2. Μετά ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα.
  3. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι προτείνουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Τα σουρώνουμε καλά και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα, δυναμώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 1 - 2 λεπτά και σερβίρουμε τις φαρφάλες με κεφτέδες κοτόπουλου, αν θέλουμε, με άφθονο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή με βασιλικό ή με ανθότυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών