20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 (ταψί περίπου 32 x 38 εκ.)

Διαδικασία

  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει τα ζυμαρικά μαζί με το κουνουπίδι, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το λάδι. 
  3. Το αφαιρούμε, ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά και να εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και το κουνουπίδι, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα ζυμαρικών - λαχανικών στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  7. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το κρασί, το γάλα, τη μισή ποσότητα από το κασέρι και το κεφαλοτύρι, όλο το μπλε τυρί, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
  8. Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά με τα λαχανικά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  9. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ποσότητα τυριών με το κουκουνάρι και σκορπίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
  10. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Συνταγές με Κουνουπίδι

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών