Απλή, αλλά μεγαλειώδης γεύση.

10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι, το ξύσμα και 1.
  2. 200 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη φασολάδα, προσθέτουμε το λάδι, αλατοπίπερο, το μπούκοβο και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η φασολάδα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το λεμόνι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών