20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασολάκια και λίγο αλάτι και τα τρίβουμε ελαφρώς με την παλάμη μας. Τα αδειάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (το αλάτι με προσοχή, γιατί έχουμε ήδη αλατίσει τα φασολάκια). Ανακατεύουμε με κουτάλα, προσθέτουμε 200 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε απαλά, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Στο ποτήρι μας: Το δεντρολίβανο οδηγεί σε ένα φρέσκο Cabernet δεξαμενής ή στη ροζέ εκδοχή του.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών