Η ροβίτσα είναι πράσινη, μικρή σε μέγεθος, περίπου σαν τη φακή, και δεν χρειάζεται μούλιασμα. Μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μαυρομάτικα, που επίσης δεν θέλουν μούλιασμα, με διαφορετικό, φυσικά, γευστικό αποτέλεσμα.

30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και αλατοπίπερο για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τη ροβίτσα και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, 100 ml νερό και αλατο- πίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  5. Αποσύρουμε και σκορπίζουμε τον δυόσμο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Παράλληλα, σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  7. Σε μπολ ρίχνουμε κρύο νερό και σε ένα άλλο ρίχνουμε το αλεύρι.
  8. Βουτάμε τους κολοκυθανθούς πρώτα στο νερό, μετά στο αλεύρι και μετά πάλι στο νερό και τους τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί και από τις δύο πλευρές.
  9. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια. Τους αλατοπιπερώνουμε.
  10. Σερβίρουμε τα φασολάκια με τη ροβίτσα στα πιάτα, από πάνω βάζουμε τους ανθούς, το φυστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

Μια κεφαλονίτικη Ρομπόλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών