ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα ΜαυροδάφνηςΦιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα Μαυροδάφνης
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μοσχαρίσια φιλετάκια με κόκκινο κρασί, μέλι και βούτυρο, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια μικρή κατσαρόλα το κρασί με το μέλι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 18- 20 λεπτά, μέχρι να δέσουν ελαφρώς.
  2. Ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλετάκαι (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα σοτάρουμε σε δόσεις και μοιράζουμε αναλόγως τα υλικά) για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να «ψηθεί» όσο μας αρέσει.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
  6. Συνοδεύουμε τα φιλετάκια με πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών