ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιούΦιλέτο κοτόπουλο με µυρωδικά και σάλτσα λεµονιού
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κρούστα πιπεριών σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο μεριές ίσα-ίσα να «σφίξουν».
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και εν τω μεταξύ αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι το βούτυρο, τα πιπέρια, τη γαλέτα, τα φυστίκια και το αλάτι, ώστε να γίνουν μια ενιαία πάστα.
  3. Βάζουμε το μείγμα αυτό στο ψυγείο για λίγη ώρα να κρυώσει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C.
  5. Επικαλύπτουμε τα φιλέτα με την πάστα (το πάχος της πάστας γύρω από τα φιλέτα πρέπει να είναι περίπου 1/2 - 1 εκ.) και τα βάζουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου.
  6. Σε χαμηλότερη θέση στο φούρνο βάζουμε ένα ταψί με νερό, γιατί το βούτυρο θα λιώσει και θα «καπνίσει» αν πέσει στον πάτο.
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  8. Καθώς το βούτυρο λιώνει, σχηματίζεται μια ωραία κρούστα γύρω από τα φιλέτα.
  9. Για να δούμε αν έχουν ψηθεί τα φιλέτα τα καρφώνουμε με ένα μικρό μυτερό μαχαίρι – αν βλέπουμε να κυλάει αίμα χρειάζονται και άλλο ψήσιμο.
  10. Συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά (όπως καρότα, κρεμμύδια, φινόκιο) που κόβουμε σε λεπτές ροδέλες ή φέτες, αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στη σχάρα στον κενό χώρο δίπλα στα φιλέτα. Εναλλακτικά, σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ζυμαρικά περιχυμένα με λίγο ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 18.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών