20'
προετοιμασία
40' παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα fish and chips στον φούρνο με σος γιαουρτιού, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Απλώνουμε τα ψίχουλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε ίσα να στεγνώσουν λίγο.
- Ξεφουρνίζουμε, αλλά αφήνουμε το φούρνο αναμμένο. Αφήνουμε τα ψίχουλα να κρυώσουν.
- Στρώνουμε 2 λαμαρίνες του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζουμε στο ένα τις γλυκοπατάτες, τις λαδώνουμε ελαφρώς (με τα χέρια ή -προτιμότερο- με ένα σπρέι λαδιού), τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις ψήνουμε αρχικά μόνες τους για 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε το αυγό με 1 κ.σ. νερό σε ένα βαθύ πιάτο. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα άλλο πιάτο και τα ψίχουλα σε ένα τρίτο.
- Περνάμε τα κομμάτια του ψαριού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από τα ψίχουλα. Πρέπει να καλυφθούν καλά. Τα βάζουμε στη δεύτερη λαμαρίνα και φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει και να γίνει το ψάρι και να ολοκληρωθεί το ψήσιμο των γλυκοπατατών.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε το ψάρι με τις πατάτες, τη σος και τη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.