ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαριδοκροκέτες με σος πικάντΓαριδοκροκέτες με σος πικάντ
20' προετοιμασία
40' παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα fish and chips στον φούρνο με σος γιαουρτιού, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  2. Απλώνουμε τα ψίχουλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε ίσα να στεγνώσουν λίγο.
  3. Ξεφουρνίζουμε, αλλά αφήνουμε το φούρνο αναμμένο. Αφήνουμε τα ψίχουλα να κρυώσουν.
  4. Στρώνουμε 2 λαμαρίνες του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζουμε στο ένα τις γλυκοπατάτες, τις λαδώνουμε ελαφρώς (με τα χέρια ή -προτιμότερο- με ένα σπρέι λαδιού), τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις ψήνουμε αρχικά μόνες τους για 15 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ, χτυπάμε το αυγό με 1 κ.σ. νερό σε ένα βαθύ πιάτο. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα άλλο πιάτο και τα ψίχουλα σε ένα τρίτο.
  6. Περνάμε τα κομμάτια του ψαριού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από τα ψίχουλα. Πρέπει να καλυφθούν καλά. Τα βάζουμε στη δεύτερη λαμαρίνα και φουρνίζουμε.
  7. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει και να γίνει το ψάρι και να ολοκληρωθεί το ψήσιμο των γλυκοπατατών.
  8. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
  9. Σερβίρουμε το ψάρι με τις πατάτες, τη σος και τη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών