Πιάτο που απολαμβάνουμε ζεστό, σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερό.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σταφύλια με τον μισό χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, τα μισά ντοματίνια, τα κρεμμύδια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα απλώνουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι όλα να μελώσουν.
  3. Παράλληλα, σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια, το σκόρδο, τα υπόλοιπα ντοματάκια, το λάδι και το μισό θυμάρι, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μελώσουν τα ντοματίνια (φτιάχνουμε δηλαδή ένα είδος κονφί, όσο ψήνονται τα υπόλοιπα υλικά στον φούρνο).
  4. Βγάζουμε τα υλικά από τον φούρνο, προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας και τις ελιές, ανακατεύουμε, απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  5. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, το ξύσμα, το υπόλοιπο θυμάρι και τα φιστίκια, πετάμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών