15'
προετοιμασία
1 ώρα και 10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: περίπου 30 σοκολατάκιαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα φραουλο-σοκολατάκια πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά.
- Χοντροτρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε και τις φράουλες στο μούλτι.
- Ρίχνουμε τον φραουλοπολτό στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε το τρίμμα μπισκότου και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να γίνουν μια μάζα.
- Πλάθουμε μπαλάκια βάρους περίπου 15 γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για περίπου 30 λεπτά.
- Μετά τα κυλάμε σε κακάο ή σε τρούφα ή σε λιωμένη κουβερτούρα ή σε τρίμμα μπισκότου.
- Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά πριν τα φάμε.