10'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 18'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη φριτάτα με κολοκυθάκια και δυόσμο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στο γκριλ με αέρα.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα κολοκύθια και σοτάρουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να σωθεί μέρος των υγρών τους.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά.
- Προσθέτουμε το δυόσμο, λίγο μπούκοβο και λίγο αλάτι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα κολοκύθια, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε τη φριτάτα στο φούρνο για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να πήξει, να γίνει αφράτη και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Πασπαλίζουμε τη φριτάτα με τη φέτα, την κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 88.