ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦρούτα στη ζάχαρηΦρούτα στη ζάχαρη
10' προετοιμασία
2 ώρες και 30' βράσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 100 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φρουί γλασέ μανταρινιού με μέλι θυμαρίσιο, ρίχνουμε τις φλούδες σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τις σκεπάσει.
  2. Βράζουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά (μετράμε τον χρόνο από όταν αρχίσει το νερό να βράζει). Τις στραγγίζουμε.
  3. Σκουπίζουμε το κατσαρολάκι και ρίχνουμε 200 ml νερό, τη ζάχαρη και το μέλι.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει το σιρόπι να κοχλάζει.
  5. Ρίχνουμε τις φλούδες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  6. Προσθέτουμε 150 ml νερό και σιγοβράζουμε για άλλη 1 ώρα.
  7. Αφήνουμε τις φλούδες να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι. Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο.
  8. Με το σιρόπι νοστιμίζουμε γλυκά και ροφήματα όπως τσάι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών