15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι σε σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και το στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και το αδειάζουμε σε ένα βαθύ ταψάκι.
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το αβοκάντο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
  7. Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών