15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνουμε το ρύζι σε σουρωτήρι, το ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και το στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και το αδειάζουμε σε ένα βαθύ ταψάκι.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και το αβοκάντο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
- Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως.