ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες λεμονάτεςΓαρίδες λεμονάτες

 

10' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γαρίδες γιουβέτσι λεμονάτες προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 10 λεπτά, το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε καλά με κρύο, τρεχούμενο νερό και το αδειάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το θυμάρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζουμε και ραντίζουμε αμέσως το φαγητό με επιπλέον ελαιόλαδο κατά βούληση.
  6. Σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Μυστικά

Η σεφ δίνει μια ωραία συμβουλή για το κριθαράκι γιουβέτσι κάθε λογής: Μόλις βράσουμε το κριθαράκι, το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε μέσα στο σουρωτήρι με κρύο, τρεχούμενο νερό. Έτσι θα απομακρυνθεί το άμυλο και το γιουβέτσι θα είναι μελωμένο, αλλά και σπυρωτό.

Στο ποτήρι μας: Ένα στεριανό Ασύρτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών