![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Αναμειγνύουμε το βούτυρο και το λάδι και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικές γάστρες ή ατομικά πήλινα.
- Μοιράζουμε επίσης το μισό λιωμένο σκόρδο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βάζουμε τα ατομικά πήλινα στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι το σκορδόλαδο να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
- Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο τη σχάρα με τα ατομικά σκεύη, μοιράζουμε τις γαρίδες και το υπόλοιπο σκόρδο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο, μοιράζουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
- Εναλλακτικά, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, βάζοντας τα υλικά σε ένα γυάλινο πυρέξ.
- Σερβίρουμε με τραγανό ψωμί.