Αυτό το πιάτο είναι ό,τι πρέπει για ορεκτικό σε ένα δείπνο µε φίλους ή ως µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί σε ένα τάπας µπαρ. Σερβίρουµε σε ατοµικές γάστρες, αν διαθέτουµε και αν θέλουµε µια πραγµατικά αυθεντική προσέγγιση!

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αναμειγνύουμε το βούτυρο και το λάδι και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικές γάστρες ή ατομικά πήλινα.
  2. Μοιράζουμε επίσης το μισό λιωμένο σκόρδο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βάζουμε τα ατομικά πήλινα στο φούρνο.
  4. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι το σκορδόλαδο να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
  5. Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο τη σχάρα με τα ατομικά σκεύη, μοιράζουμε τις γαρίδες και το υπόλοιπο σκόρδο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
  6. Αποσύρουμε από τον φούρνο, μοιράζουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Εναλλακτικά, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, βάζοντας τα υλικά σε ένα γυάλινο πυρέξ.
  8. Σερβίρουμε με τραγανό ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών