Για την 2η εβδομάδα του διαγωνισμού «Το συνταγολόγιο της τελευταίας στιγμής», η δεύτερη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Κατερίνας Πέππα.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις γαρίδες με την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου για 1-2 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το ουίσκι και προσθέτουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και το αλάτι.
  3. Αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 3-4 λεπτά, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε μέτρια φωτιά.
  5. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, πετάμε το σκόρδο, βάζουμε ξανά τις γαρίδες στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Σερβίρεται ζεστό.
  7. Συνοδεύουμε με: Αγριόρυζο και μια φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα.
  8. Συμβουλή: Οι γαρίδες δεν πρέπει να παραβράσουν στη σάλτσα γιατί θα στεγνώσουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών