ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαρίδες κρασάτεςΓαρίδες κρασάτες
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις γαρίδες με την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου για 1-2 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το ουίσκι και προσθέτουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και το αλάτι.
  3. Αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 3-4 λεπτά, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε μέτρια φωτιά.
  5. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, πετάμε το σκόρδο, βάζουμε ξανά τις γαρίδες στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Σερβίρεται ζεστό.
  7. Συνοδεύουμε με αγριόρυζο και μια φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα.

Μυστικά

Οι γαρίδες δεν πρέπει να παραβράσουν στη σάλτσα γιατί θα στεγνώσουν.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών