15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον ζωμό με τον κρόκο Κοζάνης και το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και πηχτή σάλτσα, σαν μαγιονέζα.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Αδειάζουμε σε μπολ.
  5. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη φρυγανιά, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  6. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν καλά.
  7. Τινάζουμε τις γαρίδες, να φύγει το περιττό.
  8. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ή κατσαρολάκι, ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  9. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  10. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  11. Σερβίρουμε τις γαρίδες με την κρέμα ελαιολάδου δίπλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών