15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την κρέμα
Διαδικασία
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον ζωμό με τον κρόκο Κοζάνης και το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και πηχτή σάλτσα, σαν μαγιονέζα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αναμειχθούν.
- Αδειάζουμε σε μπολ.
- Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη φρυγανιά, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν καλά.
- Τινάζουμε τις γαρίδες, να φύγει το περιττό.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, ή κατσαρολάκι, ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες με την κρέμα ελαιολάδου δίπλα.