ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες τηγανητές με κρέμα ελαιολάδου και κρόκου ΚοζάνηςΓαρίδες τηγανητές με κρέμα ελαιολάδου και κρόκου Κοζάνης
30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε τις γαρίδες.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, την κάππαρη, τις πιπεριές και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
  6. Βράζουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια πυκνή σάλτσα.
  7. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  8. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σερβίρισμα σε πιατέλα, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με τη σάλτσα του τηγανιού και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών