
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με τη μισή φρέσκια ρίγανη.
- Σε ένα κατσαρόλι σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον χυμό, την υπόλοιπη φρέσκια ρίγανη, τη δάφνη, τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το μείγμα του κρεμμυδιού να καλύψει τον πάτο και σκορπίζουμε τον μισό μαϊντανό.
- Στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα γαύρου με το δέρμα προς τα πάνω.
- Σκορπίζουμε τις ελιές, την κάππαρη, τον ψιλοκομμένο μάραθο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο γαύρος.
- Σερβίρουμε τον γαύρο πλακί με μάραθο, ελιές και κάππαρη, με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μυστικά
Στο ποτήρι μας ένα Σαββατιανό είναι ό,τι πρέπει.