20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με τη μισή φρέσκια ρίγανη.
  3. Σε ένα κατσαρόλι σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τον χυμό, την υπόλοιπη φρέσκια ρίγανη, τη δάφνη, τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  8. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το μείγμα του κρεμμυδιού να καλύψει τον πάτο και σκορπίζουμε τον μισό μαϊντανό.
  9. Στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα γαύρου με το δέρμα προς τα πάνω.
  10. Σκορπίζουμε τις ελιές, την κάππαρη, τον ψιλοκομμένο μάραθο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  11. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι.
  12. Σερβίρουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μυστικά

Στο ποτήρι μας ένα Σαββατιανό είναι ό,τι πρέπει.

Συνταγές με Γαύρος

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές με Ψάρι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών