30'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Καθαρίζουμε προσεκτικά τους ανθούς, αφαιρώντας ένα μικρό κόκκινο κομμάτι σαν αστέρι που βρίσκεται εσωτερικά του ανθού, στη βάση. Αφαιρούμε επίσης με προσοχή τα αγκαθωτά φύλλα στο εξωτερικό της βάσης.
- Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις μαραθόριζες για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα χόρτα και βράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το μυρωδικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη μαραθόριζα με τα χόρτα, τους ανθούς, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το επιπλέον ελαιόλαδο και αποσύρουμε.
- Συνοδεύουμε με γαύρο μαρινάτο.
Πίνουμε έναν δροσερό Ροδίτη.