30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε προσεκτικά τους ανθούς, αφαιρώντας ένα μικρό κόκκινο κομμάτι σαν αστέρι που βρίσκεται εσωτερικά του ανθού, στη βάση. Αφαιρούμε επίσης με προσοχή τα αγκαθωτά φύλλα στο εξωτερικό της βάσης.
  2. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις μαραθόριζες για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα χόρτα και βράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε την ντομάτα, το μυρωδικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα με τα χόρτα, τους ανθούς, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  8. Προσθέτουμε το επιπλέον ελαιόλαδο και αποσύρουμε.
  9. Συνοδεύουμε με γαύρο μαρινάτο.

Πίνουμε έναν δροσερό Ροδίτη.

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών