ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιουβαρλάκια αυγολέμονοΓιουβαρλάκια αυγολέμονο πιο γιορτινά

Φαγητό της θαλπωρής νόστιμο, χορταστικό και υγιεινό ιδανικό για εκείνες τις μέρες που θέλουμε να φάμε κάτι που θα μας ζεστάνει και θα μας χαλαρώσει. Σε αυτή τη συνταγή το αυγολέμονο δένει εύκολα με τη προσθήκη κορν φλάουρ.

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αυγό, αλατοπίπερο και 40 ml από το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε περίπου 25 γιουβαρλάκια.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 300 ml νερό, το καρότο, την πατάτα, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι το νερό να κοχλάζει έντονα.
  3. Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια με τρυπητή κουτάλα (σε δόσεις) και ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί (περίπου 10 λεπτά).
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Αυγολέμονο

  1. Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το αυγολέμονο.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα (2-3 κουτάλες) και το ρίχνουμε σταδι- ακά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
  3. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, σείουμε να πάει παντού και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών