30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Φτιάχνουμε την κρέμα ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, προσθέτοντας όσο γάλα και όση ζάχαρη χρειάζεται. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά, την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  2. Σπάμε τα 250 γρ. γκοφρετάκια σε μικρότερα κομμάτια, εφόσον χρειάζεται, και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ (διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 10 εκ.). Τα «χτίζουμε» έτσι ώστε να καλύψουμε, όσο γίνεται, τον πάτο και τα πλαϊνά του μπολ.
  3. Ανακατεύουμε μερικές φορές την κρύα κρέμα ώστε να αφρατέψει και τη ρίχνουμε πάνω από τα γκοφρετάκια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την κουβερτούρα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
  4. Σερβίρουμε με μεγάλες κουταλιές, αφού γαρνίρουμε με τα 50 γρ. γκοφρετάκια που έχουν περισσέψει.
  5. Μυστικά:
  6. Το γλυκό γίνεται με όποια γεύση κρέμας προτιμάμε.
  7. Επιλέγουμε γκοφρετάκια με επικάλυψη γιατί αυτή τα εμποδίζει να πανιάσουν όταν πέσει από πάνω η κρέμα.
  8. Τα πλαϊνά του μπολ δεν μπορούν να καλυφθούν μέχρι πάνω με γκοφρετάκια. Τα σπρώχνουμε, ρίχνοντας την κρέμα ώστε να μην συγκεντρωθούν όλα στον πάτο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών