Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου φτιάχνει στο πι και φι μακαρονάδα «au gratin». Σε ένα τέταρτο τρώμε!

10' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  3. Συμβουλή: Αντί για μανιτάρια βάζουμε κοτόπουλο ή κρέας σε κυβάκια, ακόμη και κεφτεδάκια, κομένα σε μικρά κομμάτια, πο μας έχουν περισσέψει από την προηγουμένη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών