10'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'
Υλικά
Διαδικασία
- Για τα γκρατιναρισμένα ζυμαρικά με μανιτάρια ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μυστικά
Αντί για μανιτάρια βάζουμε κοτόπουλο ή κρέας σε κυβάκια, ακόμη και κεφτεδάκια, κομένα σε μικρά κομμάτια, πο μας έχουν περισσέψει από την προηγουμένη.