Τρεις προτάσεις κοκτέιλ από τον μπαρτέντερ Γιάννη Κοροβέση, αποκλειστικά για τον «Οινοχόο».

Διαδικασία

  1. Eden
  2. 45 ml Busnel VSOP Calvados
  3. 25 ml Malvasia Δουλουφάκη
  4. 10 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  5. 10 ml σιρόπι μελιού
  6. Διαδικασία
  7. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ και τα χτυπάμε δυνατά με πάγο. Διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι τύπου double rocks, με πάγο, και διακοσμούμε με μερικές φέτες πράσινου μήλου. (Για το σιρόπι μελιού βράζουμε μέλι και νερό σε αναλογία 1:1.)
  8. Ataraxia
  9. 30 ml ιρλανδέζικο ουίσκι Bushmills Black Bush
  10. 25 ml Metaxa 7*
  11. 25 ml Μοσχάτο Σάμου Anthemis
  12. 5 ml λικέρ Benedictine
  13. 2 σταγόνες Angostura aromatic bitters
  14. 2 σταγόνες Peychaud’s bitters
  15. Διαδικασία
  16. Αναδεύουμε όλα τα υλικά, μαζί με πάγο, σε γυάλινο δοχείο και σουρώνουμε σε ποτήρι τύπου double rocks, με πάγο. Διακοσμούμε με μία φλούδα λεμονιού, αφού πρώτα την πιέσουμε πάνω από το ποτό για να απελευθερωθούν τα αρωματικά της έλαια. (Το κοκτέιλ είναι εμπνευσμένο από τις διδαχές του Επίκουρου, που καταγόταν από τη Σάμο.)
  17. Υλικά
  18. 50 ml malt ουίσκι Bowmore 12
  19. 25 ml Μοσχάτο Ρίου - Πατρών Παρπαρούση
  20. 15 ml σιρόπι πάστας πράσινης ελιάς (Xenia)
  21. 10 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
  22. Διαδικασία
  23. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ, μαζί με πάγο, και διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Διακοσμούμε με μία φλούδα λάιμ, αφού πρώτα την πιέσουμε πάνω από το ποτό, ώστε να απελευθερωθούν τα αρωματικά της έλαια.
  24. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών