Γλυκό κουταλιού βανίλιες με κουκουνάρι βήμα-βήμα

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Βάζουμε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 1 βράδυ.

Την επομένη, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 – 25 λεπτά περίπου, έως ότου τα υγρά από τα φρούτα, μαζί με τη ζάχαρη, σχηματίσουν ένα δεμένο σιρόπι. Δεν συνεχίζουμε το βράσιμο για πολλή ώρα, γιατί θα λιώσουν τα φρούτα και θα προκύψει μαρμελάδα.

Προσθέτουμε αμέσως και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω (προσοχή: πρέπει τόσο το βάζο όσο και το γλυκό να είναι ακόμα ζεστά). Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

30' προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 40'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1 1⁄2 κιλό

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 1 βράδυ.
  2. Την επομένη, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 - 25 λεπτά περίπου, έως ότου τα υγρά από τα φρούτα, μαζί με τη ζάχαρη, σχηματίσουν ένα δεμένο σιρόπι. Δεν συνεχίζουμε το βράσιμο για πολλή ώρα, γιατί θα λιώσουν τα φρούτα και θα προκύψει μαρμελάδα. Προσθέτουμε αμέσως και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω (προσοχή: πρέπει τόσο το βάζο όσο και το γλυκό να είναι ακόμα ζεστά). Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών