Η πάντα αγαπημένη μας τηγανιά σε μια διαφορετική εκδοχή με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο και το τζίντζερ για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και το βαλσάμικο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
  2. Σαλάτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού με το λάδι, το μέλι και αλατοπίπερο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών.Μοιράζουμε στα πιάτα το κοτόπουλο και συνοδεύουμε με τη σαλάτα
  3. Στο ποτήρι μας: Βιδιανό περασμένο από βαρέλι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών