10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σαλάτα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη γλυκόξινη τηγανιά κοτόπουλου με πορτοκαλένια μαρουλοσαλάτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο και το τζίντζερ για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το κρασί και το βαλσάμικο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Σαλάτα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού με το λάδι, το μέλι και αλατοπίπερο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών.
- Μοιράζουμε στα πιάτα το κοτόπουλο και συνοδεύουμε με τη σαλάτα
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.