20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το μοσχάρι
Για τον πουρέ πατάτας
Διαδικασία
Πουρές
- Για να ετοιμάσουμε το γλυκόξινο μοσχάρι με πικάντικο πουρέ πατάτας πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε, για περίπου 50 λεπτά, σε αλατισμένο νερό.
- Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο.
- Σουρώνουμε τις πατάτες και τις περνάμε μαζί με το σκόρδο από το πρες πουρέ είτε από το μύλο λαχανικών.
- Ρίχνουμε τον πουρέ σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, τα πιπέρια, το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε τον πουρέ καλά με τον αυγοδάρτη ώστε να γίνει λείος.
- Αν είναι υδαρής, τον στεγνώνουμε λίγο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Μοσχάρι
- Εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δεύτερη πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας.
- Το αφήνουμε να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι στα κενά της κατσαρόλας και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, ώσπου να γίνει διάφανο.
- Σβήνουμε με το ξίδι και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο.
- Αφήνουμε τα μπαχαρικά να σκορπίσουν λίγο το άρωμά τους, σβήνουμε με το νερό, ανακινούμε το σκεύος και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 6 - 7 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το μοσχάρι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τον πικάντικο πουρέ.
Στο ποτήρι: Μια σκούρα μπίρα με πλούσιο σώμα, μια trappiste, μπίρα που παρασκευάζεται παραδοσιακά στο μοναστήρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 33.