10'
προετοιμασία
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4 μερίδεςΔιαδικασία
- Κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. από τον πολτό του καρπουζιού μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ο πολτός, τον αφήνουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε, τον ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο κρύο πολτό καρπουζιού, και μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες.
- Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε να παγώσουν πολύ καλά (περίπου 5 ώρες).
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Γεμίζουμε παγωμένα ποτήρια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.