Μια εύκολη και ελαφριά σούπα, ιδανική για νηστεύοντες και μη.

20' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα (αν δεν νηστεύουμε)

Διαδικασία

  1. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά, 400 ml ζεστό νερό, το εστραγκόν, ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι.
  3. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
  4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία σούπα.
  5. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
  6. Αν θέλουμε, σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε μερίδα με 1 κουτ.
  7. σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή κατίκι Δομοκού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών