ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα αρακά περαστή, με μύδια πανέΣούπα αρακά περαστή, με μύδια πανέ
10' προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα (αν δε νηστεύουμε)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γρήγορα σούπα με κατεψυγμένο αρακά, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μέτρια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτουμε τον αρακά, 400 ml ζεστό νερό, το εστραγκόν, ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι.
  3. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
  4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία σούπα.
  5. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε τη σούπα με αρακά.
  6. Αν θέλουμε, σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε μερίδα με 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή κατίκι Δομοκού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 83.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών