
10'
προετοιμασία
15' βράσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα (αν δε νηστεύουμε)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γρήγορα σούπα με κατεψυγμένο αρακά, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μέτρια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τον αρακά, 400 ml ζεστό νερό, το εστραγκόν, ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι.
- Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία σούπα.
- Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε τη σούπα με αρακά.
- Αν θέλουμε, σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε μερίδα με 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή κατίκι Δομοκού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 83.