Μια εύκολη και ελαφριά σούπα, ιδανική για νηστεύοντες και μη.
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα (αν δεν νηστεύουμε)
Διαδικασία
- Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε τον αρακά, 400 ml ζεστό νερό, το εστραγκόν, ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι.
- Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία σούπα.
- Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε μερίδα με 1 κουτ.
- σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή κατίκι Δομοκού.