ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρεμώδης σπαραγγόσουπαΚρεμώδης σπαραγγόσουπα
15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Σούπα

  1. Για την σούπα αρακά, σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι τα κρεμμύδια και τα πράσα για 7-8 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις πατάτες, σοτάρουμε για 4 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με τον ζωμό.
  3. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μόνο για 2 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το αλάτι και λίγο πιπέρι και πολτοποιούμε το όλον στον πολυκόφτη.

Μύδια πανέ

  1. Βάζουμε τα μύδια σε ρηχή κατσαρόλα με 2 δάχτυλα νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.
  2. Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Αφαιρούμε την ψίχα και πετάμε τα κελύφη.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παγωμένο νερό, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τον χυμό, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο χυλό.
  4. Βάζουμε να ζεσταθεί άφθονο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Βουτάμε τα μύδια ένα ένα στον χυλό, αφήνουμε να στάξει η περίσσεια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, σε 2-3 δόσεις.
  6. Τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.
  7. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί. Τα ραντίζουμε με το ξίδι.
  8. Σερβίρουμε τη σούπα με τα μύδια είτε σε ξεχωριστό πιάτο είτε στο κέντρο της σούπας, μαζί με λίγο γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών