15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
Σούπα
- Για την σούπα αρακά, σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι τα κρεμμύδια και τα πράσα για 7-8 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις πατάτες, σοτάρουμε για 4 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με τον ζωμό.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μόνο για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε, ρίχνουμε το αλάτι και λίγο πιπέρι και πολτοποιούμε το όλον στον πολυκόφτη.
Μύδια πανέ
- Βάζουμε τα μύδια σε ρηχή κατσαρόλα με 2 δάχτυλα νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.
- Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Αφαιρούμε την ψίχα και πετάμε τα κελύφη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παγωμένο νερό, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τον χυμό, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο χυλό.
- Βάζουμε να ζεσταθεί άφθονο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βουτάμε τα μύδια ένα ένα στον χυλό, αφήνουμε να στάξει η περίσσεια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, σε 2-3 δόσεις.
- Τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί. Τα ραντίζουμε με το ξίδι.
- Σερβίρουμε τη σούπα με τα μύδια είτε σε ξεχωριστό πιάτο είτε στο κέντρο της σούπας, μαζί με λίγο γιαούρτι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.