ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ με σπαράγγια και παρμεζάναΣουφλέ με σπαράγγια και παρμεζάνα
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τις τρυφερές κορυφές των σπαραγγιών και τις κρατάμε κατά μέρος. Πετάμε το σκληρό τμήμα των κοτσανιών και, με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, καθαρίζουμε το τρυφερότερο τμήμα του κάθε κοτσανιού από τις ίνες. Κόβουμε τα κοτσάνια σε ροδέλες.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κυβάκια πατάτας με τόσο ζωμό όσο να τα σκεπάζει, τα βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις ροδέλες σπαραγγιών.
  3. Συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο ακόμη ζωμό ή ζεστό νερό, τόσο ώστε να τα σκεπάσει, και βράζουμε για 10 - 15 λεπτά ακόμη.
  4. Προσθέτουμε το μαϊντανό και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο περνάμε το περιεχόμενό της σε δόσεις από το μπλέντερ.
  5. Μεταφέρουμε τον πολτό σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή ζεστό νερό (αναλόγως πόσο πυκνή θέλουμε τη σούπα) και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.
  6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά τις κορυφές σπαραγγιών, σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το μισό μπούκοβο ή την πάπρικα.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά κατίκι και τις κορυφές σπαραγγιών. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπούκοβο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 37.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών