15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Τεμάχια: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σουφλέ με σπαράγγια και παρμεζάνα, αρχικά βυθίζουμε, σε αλατισμένο νερό που βράζει, τα σπαράγγια και τα βράζουμε για 7 - 8 λεπτά.
- Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στη μέση.
- Κρατάμε τις κορυφούλες στην άκρη και τα υπόλοιπα κομμάτια τα πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα, τα πολτοποιημένα σπαράγγια, αλατοπίπερο, την πάπρικα και ανακατεύουμε και πάλι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε 6 μπολάκια για σουφλέ και γεμίζουμε με το μείγμα.
- Μοιράζουμε τις κορυφούλες από τα σπαράγγια μέσα στα μπολάκια.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
- Σερβίρουμε, το σουφλέ με σπαράγγια και παρμεζάνα, αμέσως.
Μυστικά
Προτιμάμε ελληνικά σπαράγγια που είναι τώρα στα καλύτερά τους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.