ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά ποσέ με ψητά σπαράγγια και σάλτσα «ολαντέζ» με ελαιόλαδοΑυγά ποσέ με ψητά σπαράγγια και σάλτσα «ολαντέζ» με ελαιόλαδο
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σουφλέ με σπαράγγια και παρμεζάνα, αρχικά βυθίζουμε, σε αλατισμένο νερό που βράζει, τα σπαράγγια και τα βράζουμε για 7 - 8 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στη μέση.
  3. Κρατάμε τις κορυφούλες στην άκρη και τα υπόλοιπα κομμάτια τα πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε την παρμεζάνα, τα πολτοποιημένα σπαράγγια, αλατοπίπερο, την πάπρικα και ανακατεύουμε και πάλι.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  8. Λαδώνουμε 6 μπολάκια για σουφλέ και γεμίζουμε με το μείγμα.
  9. Μοιράζουμε τις κορυφούλες από τα σπαράγγια μέσα στα μπολάκια.
  10. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
  11. Σερβίρουμε, το σουφλέ με σπαράγγια και παρμεζάνα, αμέσως.

Μυστικά

Προτιμάμε ελληνικά σπαράγγια που είναι τώρα στα καλύτερά τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών