Λαχταριστό, αφράτο, τέλειο το σουφλεδάκι της Ντίνας Νικολάου. Προτιμάμε ελληνικά σπαράγγια που είναι τώρα στα καλύτερά τους.

25' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει βυθίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε για 7 - 8 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
  3. Κρατάμε τις κορυφούλες στην άκρη και τα υπόλοιπα κομμάτια τα πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε την παρμεζάνα, τα πολτοποιημένα σπαράγγια, αλατοπίπερο, την πάπρικα και ανακατεύουμε και πάλι.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  8. Λαδώνουμε 6 μπολάκια για σουφλέ και γεμίζουμε με το μείγμα.
  9. Μοιράζουμε τις κορυφούλες από τα σπαράγγια μέσα στα μπολάκια.
  10. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
  11. Σερβίρουμε αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών