ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγοσαλάτα με εξωτικό λαδόξιδοΑυγοσαλάτα με εξωτικό λαδόξιδο
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το χορτόρυζο, σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, αφού ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα ωμά χόρτα και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα που μας έχει περισσέψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό.
  4. Προσθέτουμε λίγο αλάτι (με φειδώ γιατί η πράσινη σαλάτα είναι ήδη αλατισμένη), σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να χυλώσει ελαφρώς το φαγητό μας.
  5. Δεν θέλουμε να είναι στεγνό, αλλά ρευστό και ζουμερό, γι’ αυτό, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό κατά το μαγείρεμα.
  6. Τέλος, ρίχνουμε και τα αρωματικά, ανακατεύουμε απαλά, αποσύρουμε και σερβίρουμε το χορτόρυζο με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών