![Σάντουιτς θερινά: 5 συνταγές που κλείνουν το καλοκαίρι σε δύο φέτες ψωμί](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/santoyits-me-elies-ntomata-anthotyro-kai-maintano-gastronomos-420x560.jpg?v=1718284136)
15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το χορτόρυζο, σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, αφού ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τα ωμά χόρτα και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα που μας έχει περισσέψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι (με φειδώ γιατί η πράσινη σαλάτα είναι ήδη αλατισμένη), σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να χυλώσει ελαφρώς το φαγητό μας.
- Δεν θέλουμε να είναι στεγνό, αλλά ρευστό και ζουμερό, γι’ αυτό, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό κατά το μαγείρεμα.
- Τέλος, ρίχνουμε και τα αρωματικά, ανακατεύουμε απαλά, αποσύρουμε και σερβίρουμε το χορτόρυζο με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.