Η χαρίσα είναι πάρα πολύ καυτερή, γι’ αυτό πρέπει να χρησιµοποιείται µε φειδώ. Για µια πιο ήπια παραλλαγή, χαράζουµε τα τσίλι (αντί να τα κόψουµε) πριν τα µουλιάσουµε στο βραστό νερό. Έπειτα ξύνουµε και αφαιρούµε τους σπόρους, πριν ετοιµάσουµε τα τσίλι σύµφωνα µε τη συνταγή.

2' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 2 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 βάζο 600ml

Διαδικασία

  1. Βάζουµε τις πιπεριές τσίλι σε ένα µεγάλο µπολ, τις σκεπάζουµε µε βραστό νερό και τις µουλιάζουµε για 1 ώρα. Στραγγίζουµε, βάζουµε σε έναν πολυκόφτη και προσθέτουµε τη µέντα, τα µπαχαρικά, το σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. ∆ουλεύουµε το µείγµα για 20 δευτερόλεπτα, ξύνουµε τα τοιχώµατα του µπολ και συνεχίζουµε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουµε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουµε το χτύπηµα. Ξύνουµε τα τοιχώµατα του µπολ αν χρειαστεί.
  2. Με ένα κουτάλι µεταφέρουµε την πάστα σε αποστειρωµένο βάζο, τη σκεπάζουµε µε µια λεπτή στρώση ελαιόλαδο και το σφραγίζουµε. Προσθέτουµε µια ετικέτα, αναγράφοντας και την ηµεροµηνία. Η χαρίσα διατηρείται στο ψυγείο µέχρι και 6 µήνες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών