Το δημοφιλές θαλασσινό γίνεται τυλιχτό σουβλάκι.

30' προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 34 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να αρωματιστούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις περνάμε σε καλαμάκι για σουβλάκι, βάζοντας 2 - 3 σε κάθε καλαμάκι. Τις απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια γαρίδας με τα φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών