
30'
προετοιμασία
4' μαγείρεμα
Σύνολο: 34'
Υλικά
Τεμάχια: 4Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Για τις ινδικές γαρίδες ταντούρι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να αρωματιστούν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις περνάμε σε καλαμάκι για σουβλάκι, βάζοντας 2 - 3 σε κάθε καλαμάκι.
- Τις απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Πασπαλίζουμε τα σουβλάκια γαρίδας με τα φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.