
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Για τη μαρινάδα
Για τη σάλτσα
Για το μείγμα μπαχαρικών
Διαδικασία
- Βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα, ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλο το βράδυ.
Mείγμα μπαχαρικών
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί.
Σάλτσα και ψήσιμο
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε την κανέλα και το κάρδαμο για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, τον ζωμό, τον κόλιανδρο, το τσάτνεϊ, τη ζάχαρη και το μείγμα μπαχαρικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο στη μεσαία σκάλα για περίπου 7 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με λευκό ρύζι.