Μία από τις διασημότερες ινδικές συνταγές είναι αυτό το κοτόπουλο με την πικάντικη μαρινάδα και τον ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος, πρώτα στον φούρνο και μετά για λίγο μέσα σε σάλτσα.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Για τη μαρινάδα

Για τη σάλτσα

Για το μείγμα μπαχαρικών

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα, ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλο το βράδυ.
  2. Mείγμα μπαχαρικών: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί.
  3. Σάλτσα+ψήσιμο: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε την κανέλα και το κάρδαμο για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, τον ζωμό, τον κόλιανδρο, το τσάτνεϊ, τη ζάχαρη και το μείγμα μπαχαρικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνουμε το κοτόπουλο στη μεσαία σκάλα για περίπου 7 λεπτά από την κάθε πλευρά. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με λευκό ρύζι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών