ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές γιαχνί με καρότα, πατάτες και κάριΦακές γιαχνί με καρότα, πατάτες και κάρι
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το σιναπόσπορο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να «σκάει».
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουνελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το κύμινο, το γκάραμ μασάλα και 250 ml νερό και μαγειρεύουμε για 18 - 20 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  4. Ρίχνουμε τον αρακά, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνουν τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό
  5. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε έντονα, για να μη λιώσουν οι πατάτες και χαλάσει η όψη του φαγητού.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το σκόρδο, σκορπίζουμε το δυόσμο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε τις πατάτες με κάρι και αρακά.

Μυστικά

* Είναι ο σπόρος του σιναπιού, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μουστάρδας - σε μεγάλα μπαχαράδικα, όπως ο Μανδραγόρας, το Ελιξίρ, ο Αρκευθος, το Baharat κ.ά. - εναλλακτικά, βάζουμε κόλιανδρο ξερό, κοπανισμένο, με άλλο γευστικό αποτέλεσμα. **Ανατολίτικο μπαχαρικό με έντονο κίτρινο χρώμα και απαλό άρωμα. το βρίσκουμε σε σκόνη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών