15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κάρι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε αρκετό ζωμό ή νερό για να καλύψει πλήρως τα λαχανικά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.
  5. Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι οι φακές να γίνουν (θα αρχίσουν να διαλύονται, αλλά δεν πειράζει).
  6. Στο τέλος, το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, αλλά όχι σούπα.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και το γιαούρτι και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ροζέ από Syrah.

Συνταγές με Καρότα

Συνταγές με Πατάτες

Συνταγές με Φακές

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών