20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα κανελόνια με σπέσιαλ κιμά και μπεσαμέλ με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και 300 ml νερό.
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη δάφνη.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει λίγο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα κανελόνια ακριβώς.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Περιχύνουμε με τον ζωμό, απλώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.