20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Mε ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι και το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 – 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και 300 ml νερό. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη δάφνη.
  2. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει λίγο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα κανελόνια ακριβώς. Γεμίζουμε το κανελόνια με το μείγμα του κιμά (με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το ζωμό, το ψωμί, την παρμεζάνα και περιχύνουμε τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να απορροφήσουν τα υγρά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών