ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚανελόνια με σπέσιαλ κιμά και μπεσαμέλΚανελόνια με σπέσιαλ κιμά και μπεσαμέλ
20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κανελόνια μπολονέζ, αρχικά αφαιρούμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι, την εξωτερική μεμβράνη από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το μοσχάρι και το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Ρίχνουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  6. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 – 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, αλατοπίπερο, 300 ml νερό και ανακατεύουμε.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη δάφνη.
  10. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  12. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα κανελόνια ακριβώς.
  13. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά (με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  14. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το ζωμό, το ψωμί, την παρμεζάνα.
  15. Περιχύνουμε τα κανελόνια.
  16. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  17. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  18. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να απορροφήσουν τα υγρά.
  19. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, τα κανελόνια μπολονέζ, στην επιφάνεια.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT