Φημισμένη οικοδέσποινα, η Νότα Μασέλου συνηθίζει να φτιάχνει καπνιστό σολομό με σικορέ στα καλέσματά της. Γίνεται στο άψε σβήσε και λειτουργεί την ίδια στιγμή ως σαλάτα και πρώτο πιάτο. Το σικορέ μας συμβουλεύει να το χοντροκόψουμε από νωρίς και να το διατηρήσουμε σε ένα μεγάλο τάπερ στο ψυγείο. Τα υλικά του ντρέσινγκ επίσης τα βάζουμε σε ένα βαζάκι, τα χτυπάμε και αφήνουμε στην άκρη. Ξαναχτυπάμε πριν σερβίρουμε τη σαλάτα. Σολομό καλό είναι να προμηθευτούμε όσο γίνεται καλύτερης ποιότητας.
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 8Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον καπνιστό σολομό με σικορέ, χοντροκόβουμε τα σικορέ από νωρίς και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τάπερ στο ψυγείο, σκεπασμένα με καπάκι, για να μη στεγνώσουν και αφυδατωθούν.
- Σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα κρατάμε στην άκρη.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ στο βάζο και περιχύνουμε το σικορέ.
- Το σκορπίζουμε στο κέντρο μιας μεγάλης οβάλ ή στρογγυλής πιατέλας και περιμετρικά τακτοποιούμε τα φιλέτα σολομού, τυλίγοντάς τα σε όμορφες ροδέλες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.