Γίνονται είτε μαλακές είτε σκληρές αναλόγως με το πόσο θα τις βράσουμε.

25' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: περίπου 60 τμχ

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη λευκή ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το γάλα εβαπορέ, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, το βούτυρο και τη γλυκόζη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα, υπολογίζουμε ότι θα το αφήσουμε ακόμη 25 λεπτά να βράσει. Όσο βράζει το μείγμα, το ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  2. Όταν γίνει πυκνό, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες και να σκληρύνει. Μεταφέρουμε την καραμέλα μαζί με τη λαδόκολλα πάνω στo τραπέζι μας. Κόβουμε την καραμέλα σε λωρίδες και στη συνέχεια, την κάθε λωρίδα σε κύβους. Κόβουμε μερικά φύλλα λαδόκολλας ή ζελατίνης σε τετράγωνα και τυλίγουμε τις καραμέλες. Στρίβουμε τις άκρες και τις δένουμε με κορδελίτσες.
  3. Μυστικά:
  4. Αν το μείγμα έχει σκληρύνει πάρα πολύ και δυσκολευόμαστε να το κόψουμε, το βάζουμε για μερικά λεπτά στον φούρνο, στους 100° C, για να μαλακώσει. Δεν το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων γιατί θα λιώσει.
  5. Αν δεν θέλουμε να κόψουμε την καραμέλα, μπορούμε να κάνουμε το εξής κόλπο: Λαδώνουμε καλά τις κυψέλες σε μερικές παγοθήκες, αδειάζουμε εκεί το ζεστό μείγμα της καραμέλας και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Ξεφορμάρουμε όπως κάνουμε και με τα παγάκια.
  6. Μπορούμε, αν κάνει κρύο, να βγάλουμε το μείγμα στο μπαλκόνι για να κρυώσει, ώστε να επισπεύσουμε τη διαδικασία.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών