ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚάρι ψαριού σε γάλα καρύδας, αλλιώς, meen molee από την ΚεράλαΚάρι ψαριού σε γάλα καρύδας, αλλιώς, meen molee από την Κεράλα
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κάρυ θαλασσινό, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο, για 4 - 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το τσίλι και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μουστάρδες, τη σόγια σος και το γάλα καρύδας, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να δεσει λίγο η σάλτσα.
  3. Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν.
  4. Στο τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, κάνουμε ένα ανακάτεμα, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αποσύρουμε.
  5. Σερβίρουμε το ζουμερό κάρυ με λευκό αρωματικό ρύζι (π.χ. μπασμάτι ή τζάσμιν).

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών