ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσίκι κατσαρολάτο με κεφίρ και άνηθοΚατσίκι κατσαρολάτο με κεφίρ και άνηθο
30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το κατσίκι με θυμάρι και καρότα στη γάστρα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Βάζουμε το κρέας στη γάστρα και το τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα θυμαριού.
  3. Τρυπάμε σε διάφορα μέρη το κρέας και παραχώνουμε τη μισή ποσότητα σκόρδου.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρότα και το υπόλοιπο σκόρδο, το υπόλοιπο θυμάρι και αλατοπίπερο, και τα σκορπίζουμε γύρω από το κατσίκι.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, τους χυμούς εσπεριδοειδών και το λάδι και περιχύνουμε το κατσίκι και τα καρότα.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και τα καρότα.
  7. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160° C.
  8. Βγάζουμε για λίγο τη γάστρα από το φούρνο, γυρίζουμε το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρώς τα καρότα και συνεχίζουμε το ψήσιμο με σκεπασμένη τη γάστρα για άλλα 20 λεπτά.
  9. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα (προσεκτικά για να μην καούμε) και ψήνουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κρέας καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών