ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαυτερά και ξινά νουντλς με κιμά και γαρίδεςΚαυτερά και ξινά νουντλς με κιμά και γαρίδες
30' προετοιμασία
9' μαγείρεμα
Σύνολο: 39'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την καυτερή και ξινή σούπα με γαρίδες, ξεκινάμε αφαιρώντας τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα βάζουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα.
  2. Πιέζουμε με μια κουτάλα τα κεφάλια από τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα, ώστε να βγάλουν τα νόστιμα ζουμιά τους, και προσθέτουμε τον ζωμό. Βράζουμε για 2 λεπτά, αφαιρούμε τα κεφάλια με τρυπητή κουτάλα και τα πετάμε. Καθαρίζουμε και το υπόλοιπο από τις γαρίδες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τις κρατάμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε στον ζωμό τη ρίζα galangal (αν είναι φρέσκια), το λέμονγκρας, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα μανιτάρια, την πιπεριά, τα φύλλα καφίρ (αν βάλουμε) και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες, τη σάλτσα ψαριού και τη μισή ποσότητα από την αραιωμένη πάστα πιπεριάς, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, χυμό λάιμ και την υπόλοιπη πάστα πιπεριάς, δοκιμάζοντας, αναλόγως του πόσο ξινή και καυτερή θέλουμε τη σούπα μας. Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 89.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών