40'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 48'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για τα καυτερά και ξινά νουντλς με κιμά και γαρίδες, μουλιάζουµε τα νουντλς σε καυτό νερό ή τα βράζουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζουµε τα νουντλς και τα κόβουµε σε µικρότερα κοµµάτια χρησιµοποιώντας ένα ψαλίδι.
- Σε µια κατσαρόλα µε άφθονο νερό βράζουµε σε δυνατή φωτιά τις γαρίδες για 3-4 λεπτά, µέχρι να αλλάξουν χρώµα.
- Μαγειρεύουµε τον κιµά σε βραστό νερό για 2 λεπτά, διαλύοντάς τον σε µικρά κοµµάτια, και στη συνέχεια τον στραγγίζουµε.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ και προσθέτουµε όλα τα υλικά, εκτός από τον βασιλικό και τον κόλιανδρο.
- Τα ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουµε τα µυρωδικά, ανακατεύουµε ελαφρά και σερβίρουµε
Μυστικά
* Νουντλς βερµιτσέλι θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα