Γεμάτη αντιθέσεις είναι η ταϊλανδική κουζίνα, όπως φαίνεται και σε αυτή τη συνταγή. Τσίλι πιπεριές και χυμός λάιμ κοντράρονται πάνω στα διάφανα νουντλς. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

40' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 48 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουµε τα νουντλς σε καυτό νερό ή τα βράζουµε σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουµε τα νουντλς και τα κόβουµε σε µικρότερα κοµµάτια χρησιµοποιώντας ένα ψαλίδι.
  2. Σε µια κατσαρόλα µε άφθονο νερό βράζουµε σε δυνατή φωτιά τις γαρίδες για 3-4 λεπτά, µέχρι να αλλάξουν χρώµα.
  3. Μαγειρεύουµε τον κιµά σε βραστό νερό για 2 λεπτά, διαλύοντάς τον σε µικρά κοµµάτια, και στη συνέχεια τον στραγγίζουµε.
  4. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ και προσθέτουµε όλα τα υλικά, εκτός από τον βασιλικό και τον κόλιανδρο. Τα ανακατεύουµε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουµε τα µυρωδικά, ανακατεύουµε ελαφρά και σερβίρουµε
  5. * Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών