ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με σπανάκι, κρεμμύδι και αυγάΠίτσα με σπανάκι, κρεμμύδι και αυγά
25' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Σπιτική ζύμη πίτσα

Για την πίτσα

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά, χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το αλεύρι καλαμποκιού, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
  6. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας, με απαλές κυκλικές κινήσεις, σε έναν λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 36 – 38 εκ. και πάχους περίπου 2 – 3 χλστ.

Για την πίτσα

  1. Αφήνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ένα μπολ με τον χυμό λεμονιού , το αλάτι και την ζάχαρη άχνη για 15 λεπτά μέχρι να μαριναριστεί.
  2. Στραγγίζουμε, στύβουμε τα κρεμμύδια καλά και απλώνουμε με το χέρι μας στην ζύμη.
  3. Σκορπίζουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και την μικρή πιπεριά τσίλι (χωρίς τα σπόρια αυξομειώνουμε την ποσότητα της καυτερής πιπεριάς ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  5. Σπάμε τα αυγά στην επιφάνεια της πίτσας και ψήνουμε στους 220° για 8-10 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα αυγά και να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
  6. Ξεφουρνίζουμε αλατοπιπερώνουμε τα αυγά, σκορπίζουμε τα φρέκα φύλλα βασιλικού και την σάλτσα σόγιας και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 125.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών